Hayatımızın her anında eğlenmek için öncelikli tercihlerimizden biri oyunlardır. Peki bu oyunları yapabilmemize olanak sağlayan bir bölüm olduğunu biliyor muydunuz? İnsanlara kaliteli oyunlar sunabilmek için titizlikle çalışılması gereken bu mesleğin de bir bölümünü açmışlar elbette!

Oyunları oluşturabilmek için temel öğretileri aldığımız ve belirli bir kademeye geldikten sonra hangi alanda uzmanlaşacağımızı seçebildiğimiz bu dijital oyun tasarımı bölümünde, oyun tutkunu olan insanların oldukça zevk alacağı dersler yer almaktadır. Sanat tarihi, e-spor, sanal gerçeklik uygulamaları ve dijital oyun gibi zevkli derslerin olmasıyla birlikte; tasarım alanında uzmanlaşmak isteyen öğrenciler için temel tasarım programları, yazılım alanında yoğunlaşmak isteyen öğrenciler için ise temel yazılım programları, siber güvenlik dersleri verilmektedir. Elbette derslerimizin yoğunluğu benim saydığım kadar az olmadığından 8 yarıyıl boyunca gördüğümüz dersleri belirteceğim sizlere;

  • Dijital Oyun Tasarımı için Matematik,
  • Dijital Oyunlar için Kod Yazımı,
  • Sanat Tarihi,
  • Görsel Algı Psikolojisi,
  • Dijital Oyun Mekaniği ve Tasarımı,
  • Oyun Karakter Tasarımı,
  • Sürdürülebilir Gelişme ve Sinema,
  • Televizyonlarda Haber Sunuculuğu ve Diksiyon,
  • Dijital Oyun Öykülemesi ve Senaryo,
  • Siber Güvenlik,
  • E-Spor,
  • Dijital Oyun Tasarımı için Fizik,
  • Sosyal Medya Pazarlaması,
  • Sanal Gerçeklik Uygulamaları ve Dijital Oyun.

Peki bizler bu bölümü okuduk, bitirdik ve mezun olduk; e nerede çalışacağız? Dinamikliğini koruyan oyun sektörü içerisinde bir şirkete başvurabilirsiniz veya kendi işinizi kurabilirsiniz. Tasarım alanında uzmanlaşmış iseniz freelance tasarım yapabilirsiniz ya da birçok şirketin tasarım çalışmalarını üstlenebilirsiniz, ki bu çok iyi bir gelir kaynağı. Yazılım alanında uzmanlaşmış iseniz aynı şekilde belirli şirketlerin yazılım departmanında görev alabilirsiniz. Reklam ve haber ajansları, film ve ses prodüksiyon şirketleri gibi bir çok alanda da çalışabilirsiniz. Kısacası sektör aralığımız oldukça geniş bizler için.

Neden Dijital Oyun Tasarımı?

Hayal kurmak benim hayatımın en büyük parçası. Eğer bir kitap okursam ve gidişatını beğenmezsem, kendi kafamda kurguyu baştan kurmaya başlarım. Eğer bir filmden çok etkilenirsem, onu hayal dünyamda yaşatmaya devam ederim. Kısacası hayal gücüm benim için bu hayatta sahip olduğum en önemli değerdir. Birçoğu hayal kurmamızın boşa umutlanmamızı sağladığını, başarılı olmak istiyorsak boş umutlarla değil planlarla hareket etmemiz gerektiğini düşünür. Plan yapmamız gerçekten önemli olsa da, hayal kurmamızın ve hayal gücümüzün önemi daha fazladır. Sonuçta şu an başarılı görmüş olduğunuz bu insanlar hayal kurmasa, o boş umutlara kapılmasa bulundukları konuma ulaşamazlardı. Her başarı bir hayalden gelir, asla hayal kurmayı bırakmayın!

Ben bu hayal gücümü kitap taslakları hazırlamayla yönlendirsem de, artık sadece yazmak bana yetmemeye başlamıştı. Yazdığım şeyleri hayal ettiğim gibi insanlara göstermek istiyordum ve bunun için çok temel adımlarla tasarım yapmaya başladım. Elbette hiçbiri çizimlere ve karakter tasarımlarına yönelik değildi, nedense asla cesaret edemedim o aklımdaki iç dünyayı yansıtmaya. İlerleyen zamanlarda ise üniversite bölümlerini araştırmaya başladım. Önceki yıllarımda Moleküler Biyoloji ve Genetik isteyen ben, Dijital Oyun Tasarımı bölümünü gördüğü andan itibaren tüm o bilim insanı olma fikrini kenara bıraktı. Elime hayal gücümü kullanarak başarı elde edebileceğim bir meslek bölümü geçmişti, benden mutlusu olabilir miydi? Zamanla araştırdım ve bu bölümü okumanın geleceğim için iyi olacağını, maddi anlamda zorluk yaşama ihtimalini de düşük seviyelere çekeceğini fark ettim.

Kısaca hayal ettiklerimle yaşamımı geçindirdiğim bir mesleğimin olmasını, diğer mesleklere tercih ettim. Eğer sizler de hayal gücünüzü önemsiyor, hayal kurmadan yapamam diyorsanız kesinlikle Dijital Oyun Tasarımı bölümüne bir göz atmalısınız!

Görüntülenme Sayısı:
94 views